کوچینگ برای مدیران:

مدیر شدن کار آسانی نیست. شما با مجموعه‌ای از افراد با دیدگاه‌ها و نقاط ضعف و قوت خاص آن‌ها در یک تیم بزرگ سروکار دارید. برای نتیجه‌گیری بهتر افراد تحت پوشش تیم شما به مهارت‌های کوچینگ تک‌تک افراد نیاز دارید. حتی اگر دو نفر نقاط ضعف یکسانی داشته باشند، دو رویکرد متفاوت برای برخورد با این مسئله نیاز دارند همین‌طور دو راه بهبود متفاوت. زمانی که می‌خواهید عادلانه با همه افراد برخورد کنید، غیرممکن است که یک‌راه یکسان برای همه نتیجه بدهد.

اگر شما مدیر با مهارت‌های کوچینگ باشید می‌دانید کوچینگ برای مدیران چگونه می‌تواند به رشد و توسعه کارکنانتان بیانجامد. من به‌عنوان یک کوچ منابع انسانی می‌خواهم ۳ موضوع مهم در مورد کوچینگ کارکنان را با شما درمیان بگذارم تا بدانید چطور کوچینگ برای مدیران کار می کند. هرگاه پروژه‌ای برای شروع دارید از این فرصت استفاده کنید تا کارمندانتان را توسعه دهید:

 

۱- قبل از شروع کار آن‌ها را کوچ کنید:

این نکات را در مورد کوچ کردن کارمندانتان قبل از شروع کار و در حین آموزش رعایت کنید. ۱- به آن‌ها واضح و روشن بگوئید چه انتظاری از آن‌ها دارید. مشخص صحبت کنید حتی با اعداد و ارقام. کیفیت و کمیت را به‌خوبی مشخص کنید. اکثر اشتباهات کارمندان وقتی رخ می‌دهد که آن‌ها نداند از ایشان چه انتظاری دارید. این باعث دسترسی به نتایج مبهم می‌شود. در کوچینگ ما از ابتدا نتایج و اهداف را مشخص می‌کنیم. پس شما هم همین کار را در مورد پروژه خاصتان انجام دهید. ۲- در مورد اشتباهاتی که معمولاً اکثر افراد در این موقعیت مرتکب می‌شوند صحبت کنید. اینکه چه دلیلی دارد و چطور می‌توانند از این اشتباهات جلوگیری کنند. به‌عنوان یک مدیر حتماً تجربیاتی مفیدی دارید که به شما کمک می‌کند از اشتباهات احتمالی جلوگیری کنید. این تجربیات را با کارمندانتان درمیان بگذارید. ۳- نکات و تجربیات خود را که در طول این مسیر کسب کرده‌اید با آن‌ها درمیان بگذارید. این شبیه مورد قبلی است. درست است که در کوچینگ با نصیحت و مشاوره نمی‌کنیم اما در میان گذاشتن تجربیاتتان می‌تواند در توسعه کارمندانتان اثر بگذارد.

 

این مقاله را نیز بخوانید: چگونه محیط را برای توانمندسازی کارمندان فراهم کنیم؟

 

۲– کوچینگ ادامه‌دار:

وقتی مرحله ۱ تمام شد به این معنی نیست که دیگر از کوچینگ دست بکشید. کمک شما در هدایت آن‌ها باید ادامه‌دار باشد. در تمام طول پروژه آن‌ها را برای بهبود عملکردشان کوچ کنید. هر بار نیاز بود یک جلسه کوچینگی ترتیب دهید. از هر فرصتی برای رشد آن‌ها استفاده کنید. این کار می‌تواند فقط ۱۰ دقیقه از زمان شما را بگیرد. پس با این پیش‌فرض که کوچینگ زمان‌بر است، این مسئولیت خودتان را پشت گوش نیندازید.

 

۳- کوچینگ بعد از یک رویداد خاص:

وقتی اعضای تیمتان کاری از کل پروژه را به پایان می‌رساندند، اگر آن کار اشتباه انجام‌شده است، بعد از درست کردن مشکل بهتر است از ابزاری مثل بازخورد استفاده کنید تا مانع از تکرار این اشتباه در آینده شوید. مهم‌ترین نکته این است که مثبت و در حالت حمایتی از اعضای تیمتان بمانید؛ و یادتان باشد همه ما اشتباه می‌کنیم.

 

 

کوچینگ برای مدیران به منزله یک ابزار قوی است تا عملکرد خودشان و افرادشان را بهبود دهند. شما باید افرادتان را به‌عنوان یک فرد و هم به‌عنوان یک عضو از تیم کوچ کنید. قبل از شروع کار کوچشان کنید. وقتی خطایی می‌کنند کوچشان کنید. وقتی در مسیر بهبود هستند هم کوچشان کنید. مثبت و انگیزه‌بخش باشید تا کارمندانتان با بهبود عملکرد شخصی‌شان عملکرد کل تیم را بهبود ببخشند.