مدل کوچینگ Grow
یکی از مدل‌های رایج کوچینگ است که می‌توان مهم‌ترین ویژگی‌های این مدل را “سادگی و قدرتمند” بودن آن دانست. اسم این مدل از کلمات :

Goal
Reality
Options or Obstacles
Will or Way Forward

 

گرفته‌شده است. این کلمات درواقع مراحل این مدل را نشان می‌دهند. شناخته‌شده‌ترین مدل کوچینگ، مدل کوچینگ Grow است که توسط جان ویتمور معرفی شده است. مدل کوچینگ Grow از چهار مرحله در مکالمه‌های کوچینگ استفاده می‌کند.

این مدلی درواقع کوچینگ به شيوه‌اي منظم و سازمان‌یافته براي توليد ایده‌هایی است كه منجر به ارتقاي عملكرد فرد مي‌شود. از مدل کوچینگ Grow براي انجام کوچینگ در قالب يك چهارچوب مشخص استفاده مي‌شود. يعني در ابتدا اهداف را مشخص كنيد، واقعیت‌های ‌ مشخص را در نظر بگيريد، گزينه‌هاي مختلف را بررسي كنيد و در مورد زمان انجام اقدامات لازم به توافق و جمع‌بندي برسيد.

 

مدل کوچینگ GROW

اولین مرحله در مدل کوچینگ GROW؛ تعيين اهداف:

کوچ‌های خوب ترتيبي مي‌دهند كه هم خودشان و هم مراجعین دقيقاً و مشخصاً بدانند كه به دنبال كسب چه نتايجي هستند.

بسياري از جلسات کوچینگ عمدتاً به بررسي اهداف موردنظر، چگونگي، چرايي، زمان، مكان، و افراد لازم جهت تحقق بخشيدن به اهداف ختم مي‌شوند.

 

براي کوچینگ يك هدف عملي انتخاب كنيد كه در يك چهارچوب زماني واقع‌بينانه و با توجه به سطح تجربه فعلي كارمند- مراجع- قابل تحقق باشد. منطقی است که در شروع هر جلسه کوچینگ مشخص کرد که فرد تحت کوچینگ می‌خواهد چه‌چیزی بدست بیاورد.

همانند افراد موفق که برای کارها و زندگی شخصی خود هدف دارند، هدفگذاری در ابتدای جلسه به جلسه حسی از هدف میدهد و این اطمینان را میدهد که این جلسه یک مکالمه بامعنا است نه یک مکالمه بی‌هدف. در این مرحله، هدف نشان‌دهنده تصویر بزرگی از چیزی است که فرد تحت کوچینگ می‌خواهد از فرآیند کوچینگ یاد بگیرد مثل رشد کسب و کار، یا لاغر شدن.

 

 

 

مدل کوچینگ GROW

دومین مرحله در مدل کوچینگ GROW؛ بررسي واقعيت‌هاي موجود:

پس از اینکه مشخص شد فرد تحت کوچینگ به دنبال رسیدن به چه چیزی است، قدم بعد مشخص کردن این است که فرد در حال حاضر نسبت به هدف در کجا قرار دارد.

یعنی اینکه در جهت رسیدن به هدف چه قدر پیشرفت داشته است؛ مهارتها، دانش، و ویژگیهای فعلی او چیست؛ و واقعیت چیزی که از او انتظار می‌رود چیست؟ این یک فرصت واقعی است که به فرد این امکان را می‌دهد که از نقاط قوت خود آگاهی پیدا کند و اعتماد به نفسش افزایش پیدا کند، و مهارت‌هایی را که دارد و باعث می‌شود در آینده جایگاه خوبی پیدا کند شناسایی کند.

گاه ممكن است مراجع جلسه‌اي را با پرداختن به وضعيت موجود شروع كند. در آن صورت، با دقت تمام به صحبت‌هاي او گوش كنيد. به‌احتمال‌زیاد كارمندان – مراجعین- در يك فضاي آكنده از توجه و حمايت صادقانه‌تر در مورد مشكلات و محدودیت‌های فردي خود صحبت خواهند كرد. باوجوداین، در موردتردید و دودلي آن‌ها زياد تأمل نكنيد. مراجع را تشويق كنيد هر چه سريع‌تر به بررسي گزينه‌هاي موجود يا اهداف موردنظر بپردازد.

 

ادامه دارد…….